Created with Sketch.

Здравословни високоолеинови масла – добри за потребителите и добри за производителите

October 20, 2018

Портфолиото на Nuseed за слънчоглед с високо съдържание на олеини дава на европейските производители хибридни добиви, устойчивост на мана и хербицидна толерантност. Високоолеиновите масла се считат за най-здравословните масла. Те са с високо съдържание на мононенаситени мазнини, известни също като олеинова киселина, и по-здрави поради липсата на транс-мазнини. Слънчогледовите хибриди, съдържащи високи нива на масла с високо съдържание на олеини, са търсени от петролните преработватели за пазарите за консумация от хора.

“Nuseed е разработила редица високи олеинови хибриди, които се представиха много добре в Европа, особено в Украйна, Румъния, България и Русия през вегетационния сезон на 2017г.”, казва Nuseed Европейския Мениджър по Развойна Дейност, Динчер Ерен.

За европейските производители на слънчоглед Nuseed има три най-ефективни високоолеинови хибрида; NHK12M010, N4HM411 и Кобалт 2.

NHK12M010 е средно късен, високоолеинов слънчогледов хибрид. Този хибрид предлага добро здравословно състояние в края на сезона, добро съдържание на мазнини и високи стойности на олеина. С висока производителност и способност да се съпротивлява на множество раси от  мана, този хибрид е силен избор за производителите.

N4HM411 е подходящ за различни типове почви. Той е с високоолеиново съдържание, високоефективен хибрид, който може да процъфтява в редица различни почвени условия. Тези особености осигуряват на производителите гъвкавост при управлението на полето, докато устойчивостта на мана и технологията за толерантност Clearfield ™ осигуряват защита от плевели и болести.

Кобалт 2 е ранно зрял, много уеднаквен хибрид с устойчивост на многобройни раси от мана. С много добра толерантност към болести и технология Clearfield, Кобалт 2 е идеален избор за всички слънчогледови райони.

Clearfield и Clearfield Plus за ефективен контрол на плевелите, включително срещу Синя Китка

Хибридите NHK12M010, N4HM411 и Кобалт 2, всички включват гени Clearfield за напреднал и ефективен контрол на плевелите, особено на Синя Китка. “Хербицидната толерантност в слънчогледа ще продължи да бъде важна черта в Източна Европа”, обяснява Европейският Генерален Директор на Nuseed, Патрик Дитрих.

“Интензивното слънчогледово отглеждане в тази област изисква най-съвременните хибриди с генетична устойчивост към болести, както и хербицидна толерантност. Clearfield е важен инструмент в арсенала на земеделския производител за борба с последиците от Синя Китка на полето, за неговата устойчивост и за устойчивостта на хербицидите. ”

Системите за производство на слънчоглед Clearfield и Clearfield Plus използват конвенционални характеристики за размножаване на растенията, за да осигурят дълъг сезон за борба с плевелите и по-голяма толерантност към културите при стресови ситуации в околната среда, като същевременно допринасят за увеличаване на съдържанието на масло и добива на зърно.

“Clearfield се основава на ImiSun, който се очертава като основен компонент на хибридното производство на слънчогледови хибриди и конфекшън производството”, казва Дитрих. “От стартирането си през 2003 г. той е приет в райони за отглеждане на слънчоглед в целия свят поради по-широкия спектър на борба с плевелите; висока степен на съгласуваност; по-голяма гъвкавост при момента на приложенията на хербицидите; дълъг сезонен контрол на плевелите и ниска доза на приложение. ”

 

Related Articles

На фокус: синята китка по слънчогледа

Orobanche cumana (синя китка по слънчогледа) е паразитно растение и значителна заплаха за производството на…

Show more

Глобалното и диверсифициращо търсене на слънчоглед създава възможности

На световния пазар на растителни масла доминира до голяма степен палмовото масло, което допринася за…

Show more

Изборът на слънчогледи – мисли за възвръщаемост на инвестициите

Слънчогледовите производители получават силни резултати. Попитайте който и да е производител защо отглежда слънчоглед и…

Show more

Слънчогледите се очакват да достигнат 50 милиона тона глобално за първи път

Световните слънчогледови площи достигнаха нови висоти през 2017 г., но лошото време се намеси на…

Show more